Ruokailuvälineet etiketti

Ruokailuvälineiden oikea käsittely kuuluu hyviin pöytätapoihin. Mikä on etiketti tässä asiassa, onko sellaista? Virallisen juhlatilaisuuden pöytäkattaus tehdään yleensä etiketin mukaisesti, jolloin lautasilla, laseilla ja aterimilla on omat paikkansa.

Etanapihdit- ja haarukka ja hummerihaarukka ovat tavallisimmat oudot ruokailuvälineet kattauksessa. Etanapihdeillä pidetään kiinni etanaa, joka kaivetaan . Kun tunnet hyvät tavat, selviät luontevasti erilaisista juhlatilaisuuksista. Jokaiselle tulee joskus eteen tilanteita, jolloin on tarpeen kysyä .

Tiedän kyllä, että haarukka ja veitsi asetetaan ruokailun päättyessä lautaselle kello 5:n kohdalle siten että haarukka vasemmalla ja veitsi . Juhlapäivän viettäminen ruokailun merkeissä sujuu kommelluksitta, kun pöytäetiketti on tuttu koko juhlaväelle. Juhlapöydän istumajärjestyksessä sankari tai. Ranskalainen etiketti on ruokailua koskeva etiketti eli käyttäytymissääntö.


Vai onko etiketin mukaista, että kaikki ruokailijat kätisyyteen katsomatta pitävät ruokailuvälineitä samalla tavalla, eli haarukka vasemmassa ja . Kuuluuko haarukka tosiaankin etiketin mukaan ruokaillessa viedä suuhun. Sormet pidetään ruokailuvälineiden varressa eivätkä sormet saa .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Trangia kaasukeitin

Pitokokin käyttöohje

Samsung jääkaappi pakastin jääpalakoneella